sunnuntai 18. lokakuuta 2015

huomioita

En oo varsinaisesti kokenu mitään kulttuurishokkia täällä, koska Espanja on mulle jo aika tuttu entuudestaan. Paljon eroja Suomeen kuitenkin on, tässä muutamia niistä!

Ruokailu

No ensinnäkin ruokailu-ajat poikkeaa paljon Suomen rytmistä. Lounasta syödään vasta kahden jälkeen ja illallinen tosi myöhään, joskus yhdeksän maissa tai sen jälkeen. Ravintolassa tilataan monesti pieniä annoksia jaettavaksi koko porukan kesken, eikä kukaan laske kuinka paljon kukakin söi, lasku jaetaan tasan. Parasta on tapakset, semmoset jotka saa ilmaiseksi juoman kylkeen. Ei täällä nälässä tarvi kyllä olla.

Olin eilen ajoissa derbyillallisella, pöytä tuli lopulta täyteen!

Siivoushommat

En tiiä onko tää kuinka yleistä, mutta ainakaan meiän kämpässä ei oo imuria. On vähän perseestä jollain harjalla levitellä pölyjä ympäriinsä, mut onneks en oo niin kauheen tarkka näissä asioissa. :D Kenkiä pidetään jalassa sisälläkin, mutta ite en jaksa. Tiskikone meillä täällä onneks on!

Liikenne

Täällä on valtavasti yksisuuntasia, superkapeita teitä. Esimerkiksi tää mun kotikatu on semmonen. Vähän väliä liikenne tukkeutuu jonkun pysähtyessä syystä x, ja sit tööttäillään. Mun hermot ei kestäis ajaa autoa täällä. Liikennevaloissa jalankulkijoiden vihreen valon äänimerkki kuulostaa joltain laserpyssyltä. Ja kaikki kävelee punasia päin, aina.

Madrid <3

Käveleminen

Madrid on siitä ihana, että täällä voi helposti kävellä kaikkialle keskustan huudeilla. Mut ai ettäää miten raskasta on joskus käpytellä vaikka Gran Vialla, kun jengii on niin paljon. Ja kaikki kävelee tosi hitaasti, pysähtelee äkisti ihastelemaan jotain ja pyörii nyt vaan niin ärsyttävästi siinä eessä eikä ohi pääse mitään kautta. Oon aina ollu nopee kävelijä, mutta oon nyt koittanu välillä vähän löysätä tahtia ja katella vaikka iteki enemmän ympärilleni. Kun vaan muistais varata kävelymatkoihin enemmän aikaa silloin, kun on sopinut vaikka tapaamisen tiettyyn kellonaikaan.

Poskipusut

Vaikka oonki tämmönen sulkeutunut tuppisuu ni tästä tavasta tervehtiä kyllä tykkään. Muutenkin nää koskettelee kavereitaan aika paljon. Ihmiskontakteja! Ihanaa!

Ehkäpä osa 2 joskus myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti